Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grillowany stek wołowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wołowa 3/4 kg.
Kucharek SMAK LATA 2 łyżeczki
sól
majonez 1 mały
Szczypiorek cienki 1/2 pęczka
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: grillowany stek wołowy

polędwicę oczyścić z błon umyć osuszyć i pokroić na cztery steki,lekko rozgnieść dłonią,oprószyć Kucharkiem skropić oliwą i odstawić w chłodne miejsce,przygotować sos,do naczynia wlać majonez i musztardę dodać drobno pokrojony szczypiorek oraz sól i pieprz do smaku dokładnie wymieszać.Steki wyjąć i układać na rozgrzanym grillu upiec na rumiano z obu stron często obracając jeśli jest potrzeba to skropić oliwą.Podawać z przygotowanym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 13.12.2012 11:05
Bardzo dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak