Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety milone z grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
cebula 1 sztuki
jaja 2 sztuki
sól
pieprz
natka pietruszki 1/2 pęczek
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz do smażenia
grzyby 1 solone

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety milone z grzybami

Kroki postępowania

1
Grzyby (w słonej zalewie) mielimy. Cebulę ścieramy na tarce o drobnych oczkach, natkę pietruszki siekamy. Łączymy ze sobą wszystkie składniki, masę doprawiamy do smaku. Jeśli masa jest zbyt luźna dodajemy bułkę tartą.
Krok 1 - Kotlety milone z grzybami foto
2
Z masy formujemy niewielkie kotlety, obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy na maśle.
Krok 2 - Kotlety milone z grzybami foto
3
Podajemy z ziemniaczkami i sosem grzybowym.
Krok 3 - Kotlety milone z grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak