Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczawiowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion drobiowy 1 1/2 l
szczaw 1 pęczek
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1 kawałek
śmietana 4 łyżki
masło 1 łyżka
sól
pieprz
koperek
natka pietruszki
jajko ugotowane na twardo

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa

Kroki postępowania

1
Na bulionie gotujemy pokrojone na niewielkie kawałki warzywa. Świeży szczaw oczyszczamy i siekamy. Gotujemy go z warzywami.
Krok 1 - Zupa szczawiowa foto
2
Dodajemy łyżkę masła, posiekaną natkę pietruszki i koperek. Zupę doprawiamy wg uznania.
Krok 2 - Zupa szczawiowa foto
3
Zupę zaprawiamy śmietaną, podajemy z ugotowanymi na twardo jajkami.
Krok 3 - Zupa szczawiowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 27.08.2012 07:57
mmm lubię;)
tonia 20.08.2012 07:20
nie lubę szczawiowej
angelika14 04.08.2012 19:26
uwielbiam szczawiową
Cukiereczek13 27.06.2012 11:00
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak