Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki w zalewie octowej wg przepisu Teresy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki
Zalewa:
woda 2 1/2 l
ocet 1/2 l
cukier 1 szklanka
sól 2 garści
koper
pieprz ziarnisty
cebula
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki w zalewie octowej wg przepisu Teresy

Gorczycę, koper, liść laurowy, gorczycę i cebulę pokrojoną w plasterki układamy na dnie słoika. Wkładamy ogórki, zalewamy przegotowaną i ostudzoną zalewą. Słoiki pasteryzujemy max 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak