Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Różowe ciasto

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
jaja 5 sztuk
cukier 1 szklanka
mąka 2 szklanki
olej 5 łyżek
proszek do pieczenia 1 opakowanie
masa
galaretka wiśniowa 2 opakowania
mleko 1/2 l
śnieżka 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Różowe ciasto

Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy olej oraz proszek do pieczenia. Pieczemy 25 minut w 180 stopniach. Studzimy, kroimy je na 2 placki. Galaretkę rozpuszczamy i studzimy. Śnieżki ubijamy z mlekiem i stopniowo dodajemy ostudzoną galaretkę.
Powstałym kremem smarujemy biszkopty i lekko dociskamy. Wierzch posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 26.06.2012 22:53
pomysłowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak