Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane jajeczka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 7 szt
masło miękkie 4 łyżeczki
szynka 3 plastry
rzeżucha 2 łyżeczki
sól do smaku
ser gouda 4 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane jajeczka

Ser żółty zetrzeć bardzo drobniutko. Szynkę pokroić na malutkie kawałeczki. Jajka ugotować na twardo z odrobiną soli, aby lepiej odeszła skórka, obrać, przekroić na połówki o ostrożnie wyjąć z nich żółtka. Utrzeć masło z żółtkami, dodać starty ser, szynkę sól i pieprz do smaku. Masę nałożyć do białek i posypać pokrojoną rzeżuchą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 15.11.2013 00:10
smaczne jajeczka
caralajna 30.07.2013 07:15
pyszne, mniam
pestka 10.04.2013 14:52
bardzo apetycznie wyglądają
Goya 27.01.2013 12:44
dobre
Bernadeta1 25.01.2013 10:04
bardzo smacznie wyglądają
IZABELA29 10.01.2013 08:28
doskonałe uzupełnienie każdego menu na imprezie
Natalia/tubisiek 09.01.2013 21:32
wyglądają na smaczne :)
jozefinach 18.12.2012 18:33
Uwielbiam jajka.
Anna152 17.12.2012 10:04
fajne
foczka-ks 30.09.2012 22:25
ciekawie
bursztynek 29.09.2012 01:17
apetycznie wygląda
karolina1869 24.09.2012 20:54
lubie takie
Agnieszka91 27.06.2012 13:13
smaczne
Sylwia29 26.06.2012 23:00
Pycha ;)
ttrytka 26.06.2012 22:53
super wyglądają
tessinka 26.06.2012 22:41
Lubię takie jajeczka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak