Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia marynowana

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dynia 1,5 kg.
ocet 1 szklanka
cukier 2 szklanki
cynamon mały kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia marynowana

Dynię obrać, usunąć nasiona, miąższ pokroić w kwadraty, zalać 1 l. wrzącej, lekko osolonej wody. Dynię lekko obgotować, odsączyć. Z litra wody, z octu, cukru oraz cynamonu przygotować zalewę. Dynię ułożyć w słoikach, zalać przygotowaną zalewą, słoiki szczelnie zamknąć. Pasteryzować ok. 20 min. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 27.07.2012 17:03
warto zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak