Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z ziemniakami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śledzie 5 sztuk
ziemniaki 1 kg
grzyby suszone 4 dag.
śmietana 120 ml.
cebula 1 sztuka
pieprz do smaku
sól do smaku
margaryna 2,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z ziemniakami

Ziemniaki ugotować w łupinkach, obrać, ostudzić, pokroić w plasterki. Śledzie obrać ze skóry, pokroić w paski. Cebulę obrać, posiekać, podsmażyć, dodać do śledzi. Grzyby namoczyć, ugotować w niewielkiej ilości wody, odcedzić, drobno pokroić. Emaliowaną brytfankę wysmarować tłuszczem, warstwami układać ziemniaki, grzyby, śledzie z cebulą, wierzch polać śmietaną oraz wywarem z grzybów, wszystko opruszyć solą oraz pieprzem. Zapiec w piekarniku. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 10.08.2012 09:56
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak