Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa-

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 100 g
ogórki kiszone 4 szt
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
masło 1,5 łyżki
kostki rosołowe 2 szt
ziarenka ziela angielskiego 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa-

Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce na większych oczkach i lekko poddusić na maśle. Do garnka z gorącą wodą dodać kostki rosołowe, podduszoną marchewkę,pietruszkę i starte na większych oczkach ogórki.
Wsypać ryż. Dodać listek laurowy, ziarenka ziela angielskiego. Zupę gotować aż ryż będzie miękki, mieszając co jakiś czas. Można dodać śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 17.08.2013 00:16
Takie zupy najlepiej smakują w ciepłe dni. Pycha!
cukiereczek 01.04.2013 09:16
polecam na obiad
SmakolykiJoanny 28.06.2012 08:19
Nasza polska ogórkowa :)
Rafał10 26.06.2012 22:01
pychota, zjadło by się :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak