Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

frittata z parówkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula dymka ze szczypiorkiem 4 szt.
papryka czerwona 1 szt.
jajko 12 szt.
oliwa 2 łyżki
sól i pieprz
parówki 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: frittata z parówkami

cebulę opłukać odkroić białą część i drobno posiekać,zieloną część pokroić w talarki i paseczki,paprykę umyć usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę.Do miski wbić jajka rozkłócić widelcem,na patelni rozgrzać oliwę wrzucić cebulkę podsmażyć wlać rozkłócone jajka doprawić do smaku solą i pieprzem i smażyć aby miały półpłynną konsystencję,wylać je do naczynia żaroodpornego włożyć parówki bez osłonek i paski dymki,po wierzchu posypać papryką i upiec w temp.200st.ok.15min.Podawać na ciepło.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 28.06.2012 09:40
pychotka ! Wszystko to co lubię :)
Kekerboom 26.06.2012 21:24
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak