Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

carbonara

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

spaghetti 1 op.
sól
czosnek 3 ząbki
żółtko jajek 3 szt.
śmietana 30% 2/3 szkl.
parmezan starty 10 dkg.
natka pietruszki
słonina 10 dkg.
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: carbonara

makaron ugotować w osolonym wrzątku al`dente,odcedzić.Żółtka wymieszać ze śmietaną dodać połowę parmezanu doprawić do smaku solą i pieprzem i wymieszać.Natkę pietruszki umyć drobno posiekać,czosnek rozgnieść widelcem tak aby go nie zmiażdżyć,słoninę drobno pokroić.Na patelni rozgrzać masło wrzucić słoninę i czosnek wymieszać i smażyć aż słonina się zrumieni,dodać odcedzony makaron,rozkłócone żółtka ze śmietaną wymieszać i smażyć aż makaron dokładnie się połączy w jedną całość,dodać natkę i pozostały parmezan,doprawić do smaku solą i pieprzem jeśli trzeba wymieszać i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 05.11.2013 17:52
świetne danie
Wafelek2601 09.09.2013 10:29
Dla mnie super
Rafał10 28.06.2012 09:41
uwielbiam carbonarę :)
Kekerboom 26.06.2012 21:24
super
Piotr-21 26.06.2012 21:23
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak