Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos cebulowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
mleko 1 szklanka
sól do smaku
bulion 125 mięsny
cebula 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos cebulowy

Cebulę obrać, pokroić, ugotować w niewielkiej ilości wrzącej wody, przetrzeć przez sito. Masło rozetrzeć z mąką, rozprowadzić niewielką ilością chłodnego bulionu. Pozostałą cześć bulionu zagotować, dodać rozprowadzoną mąkę, dolać mleko, przetartą cebulę, wymieszać, doprawić solą, zagotować. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak