Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasto z bakaliami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 200 g
mąka 3 szklanki
cukier puder 1 szklanka
jajko 5
proszek do pieczenia 3 łyzeczki
kakao 2 łyżki
reszta:
powidła 0,5 l
orzechy włoskie 0,5 szklanki
rodzynki 0,5 szklanki
skórka z pomarańczy lub limonki 5 łyzek

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasto z bakaliami

Kroki postępowania

1
Margarynę posiekac z mąką, cukrem pudrem, żółtkami i proskzime do pieczenia. Dokładnie wyrobic ciasto i podzielic na trzy równe części. Do jednej z nich dodać kakao. Wstawic do lodówki na ok. pół godziny.
Krok 1 - Kruche ciasto z bakaliami foto
2
Jedna częśc białego ciasta rozłożyc na brytfance. Posmarowac powidłami. Na powidła zetrzeć ciasto ciemne. Posypac bakaliami (orzechy drobno pokrojone, rodzynki sparzone, skórka kandyzowana).
Krok 2 - Kruche ciasto z bakaliami foto
3
Ubic piane z białke i wylac na bakalie. Na to zetrzec druga częśc ciasta białego. Piec ok. godziny w 180 stopniach.
Krok 3 - Kruche ciasto z bakaliami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 27.06.2012 20:21
bardzo smaczne :)
tessinka 26.06.2012 22:46
Wygląda smakowicie :)
stokrotka 26.06.2012 20:18
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak