Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa jarzynowa z lanym ciastem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z kości 500 g
włoszczyzna 50 g
marchew 50 g
fasola 50 g
brukselka 50 g
koncentrat pomidorowy 5 g
śmietana 50 g
tłuszcz 10 g
sól
Lane ciasto:
mąka 20 g
jajko 2 sztuki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: zupa jarzynowa z lanym ciastem

Rozdrobnione warzywa dodać do wywaru przygotowanego wcześniej. Posolić i gotować. Koncentrat pomidorowy dodać do zupy- zagotować. Przygotować lane ciasto: jajko wbić do garnka, dodać szczyptę soli, mąkę i dokładnie wymieszać, wlewać po malutku lejącym cienkim strumieniem do zupy oddzielając widelcem tak by nie powstała jedna wielka gruda. Zupę doprawić do smaku, dodać Świerzy tłuszcz i śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 06.01.2013 23:28
fajna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak