Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oponki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka wrocławska 1/2 kg
ser biały 1/2 kg
jaja 2 sztuki
cukier 1 szklanka
ocet 1 łyżka
margaryna 1/2 kostka
tłuszcz do smażenia
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Oponki

Wszystkie składniki mieszamy na stolnicy. Ciasto wyrabiamy na gładką masę, następnie rozwałkowujemy na wys. około 1 cm. Wyciskamy szklanką i literatką oponki. Smażymy na głębokim tłuszczu. Studzimy. Wierzch posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 03.08.2012 09:46
bardzo lubię oponki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak