Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z ryżem i słonecznikiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 3 szkl
cebula 1 szt
natka pietruszki 1 pęczek
jajko 2 szt
NASIONA SLONECZNIKA 4 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z ryżem i słonecznikiem

Ryż gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Natke pietruszki dokładnie myjemy, osuszamy, drobniutko siekamy. Następnie ryż łączymy z natką, dodajemy jajka oraz pokrojoną w drobną kostkę cebulę, mieszamy. Pod koniec dodajemy nasiona słonecznika, sól oraz pieprz do smaku. Całość dokładnie wyrabiamy dłońmi. Następnie z masy formujemy kotleciki. Obtaczamy je w ziarnach sezamu, a następnie smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Neetka90 06.08.2012 17:32
zapowiada się ciekawie :)
Neetka90 06.08.2012 17:32
zapowiada się ciekawie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak