Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik bez miodu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
jaja 5 sztuk
cukier 1 szklanka
dżem 1 słoik
zsiadłe mleko 1 szklanka
kakao 1 łyżka
mąka 2 szklanki
rodzynki 1/2 szklanka
orzechy włoskie 1/2 szklanka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 opakowanie
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik bez miodu

Jajka ubijamy z cukrem na parze. Do lekko przestudzonej masy stopniowo dodajemy kwaśne mleko, dżem, rozpuszczoną margarynę, przyprawę do piernika oraz pozostałe składniki stale mieszając. Masę przekładamy na blaszkę i pieczemy około 1 godzinę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

M. Monroe 19.11.2012 13:15
fajny przepis - polecam
artur7 17.08.2012 12:40
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak