Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w śmietanie z fasolą

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
śmiatana 1 szklanka
jabłko 1 sztuka
posiekana nac pietruszki 1 łyżka
sól do smaku
sok z cytryny do smaku
cukeir do smaku
śledzie 5 (solone)

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w śmietanie z fasolą

Fasolę umyć, namoczyć, odstawić na noc. Śledzie również umyć i namoczyć w wodzie, odstawić na noc. Kolejnego dnia ze śledzie zdjąć skórkę, filety pokroić. Fasole ugotować w tej samej wodzie. Jabłko i cebulę obrać, pokroić. Wszystkie składniki wymieszać ze śmietaną, przyprawić do smaku solą, cukrem, sokiem z cytryny. Posypać zieloną pietruszką. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 14.02.2013 14:40
pycha
Mariposas 30.08.2012 20:33
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak