Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

buraczki z cukinią w słoikach

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 1,5 kg
cukinia 1,5 kg
papryka 1 kg
cukier kryształ 1,5 szklanki
cebula 1 kg
sól 2,5 łyżki
ocet 10 % 1,5 szkl
olej 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: buraczki z cukinią w słoikach

Cukinię obieram i tarkuję na grubych oczkach. Cebulę (można pokroić w kostkę) i paprykę także tarkuję. Mieszam razem i dodaje cukier i sól. Odstawiam na 12 godzin i co jakiś czas mieszam. Po upływie tego czasu zlewam sok. Gotuję i tarkuję obrane buraczki. Dodaje do pozostałych warzyw. Na koniec dodaję ocet i olej. Mieszam, wkładam w czyste słoiki, zakręcam i pasteryzuję przez 15-20 minut.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Chojłówna 30.08.2012 10:23
właśnie czegoś takiego szukałam:)
[email protected] 27.07.2012 15:27
musze zrobic
pierniczkowo 11.07.2012 13:55
ciekawe:)
Rafał10 28.06.2012 08:58
ciekawe, takich jeszcze nie jadłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak