Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekąska z kabaczka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kabaczek 1 sztuka
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
sól do smaku
pieprz
bazylia 0,5 łyżeczki
oliwa do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Przekąska z kabaczka

Kabaczka myjemy pod bieżącą wodą, jeśli jest mlody nie ma konieczności obierania go ani wydrążania. Pokroić go w talarki o grubości ok. 2 cm.

Jajka roztrzepujemy, dodajemy do nich przyprawy, utrzepujemy dalej. Bułkę wysypujemy na talerz. Talarki maczamy dwa razy na zmianę -w jajku, następnie w bułce i wykładamy na rozgrzaną patelnię z dość sporym dodatkiem oliwy. Smażymy z obydwu stron do złotego koloru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maniek2 06.07.2012 18:38
super
joanna77 04.07.2012 17:47
smaczne
joanna77 04.07.2012 17:47
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak