Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizzerinki z patelni

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
woda ile zbierze
sól
olej 1 łyżka
cebula 1 sztuka
ketchup
ser
bazylia
szynka 6 plasterków
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pizzerinki z patelni

Z mąki, soli, oleju i wody zagniatamy ciasto. Dzielimy je na mniejsze kawałki i z każdego robimy niewielki placek. Na patelni rozgrzewamy olej i układamy placki. Podsmażamy chwilę z jednej strony, po czym odwracamy na drugą.
Na wierzch polewamy ketchupe i obsypujemy bazylią. Układamy kawałki szynki i krązki cebuli. Całość zakrywamy serem i doprawiamy solą i pieprzem. Zmniejszamy gaz i smażymy pod przykryciem, aż ser się rozpuści. Gotowe polewamy ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 24.01.2014 23:38
Smaczne to.
gosia561 18.08.2012 18:10
super alternatywa
toffi 28.06.2012 19:48
fajne
Justyna223 28.06.2012 10:56
smakuje tak jak normalna pizza tylko jest bardziej chrupiąca
daria2911 28.06.2012 09:55
super
Rafał10 28.06.2012 08:59
ciekawe jak taki wynalazek smakuje :) ciekawe hmmm
jola1508 27.06.2012 09:50
mniam mniam
treonina 26.06.2012 18:27
fajne
elka4621 26.06.2012 17:57
super
niedozywiona 26.06.2012 17:01
pizza bez piekarnika, nawet taka mała, to świetna rzecz :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak