Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schaboszczaki ze słonecznikiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 1/2 kg
jajko 2 sztuki
ziarna słonecznika obrane 1 szklanka
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Schaboszczaki ze słonecznikiem

Schab należy pokroić na kotlety. Każdy doprawić solą i pieprzem, a nastepnie ubić dosyć cienko.
Jajka rozbijamy z odrobiną soli i sporą ilością pieprzu. Ziarenka słonecznika wkłądamy do torebki i rozbijamy za pomocą wałka do ciasta.
Każdy kotlet panierujemy w jajku, a nastepnie w słonecnziku. Smażymy na chrupko z każdej strony na oliwie z oliwek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 24.01.2014 23:38
Pomysłowo.
suzana 15.08.2012 21:42
pyszny schab!
suzana 15.08.2012 21:42
pyszny schab!
suzana 15.08.2012 21:42
pyszny schab!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak