Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowy kuskus z czarnymi oliwkami i bazylią

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kuskus 1 szklankka
sok pomidorowy 1 i 1/2 szklanki
ciecierzyca 1 puszka, odcedzonej
oliwki czarne 1/2 szklanki, drylowanych i posiekan
sól do smaku
pieprz do smaku
bazylia 1 pęczek, posiekanej

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowy kuskus z czarnymi oliwkami i bazylią

Wsypać kuskus do średniej wielkości miski. Podgrzać sok pomidorowy, kiedy zacznie wrzeć zalać nim kuskus. Szczelnie przykryć folią, odstawić na 10 minut, aż kuskus będzie miękki. Zdjąć folię, wymieszać widelcem. Dodać ciecierzycę, oliwki, bazylię. Doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak