Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta carbonara

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron 200 gram, fettucine
żółtko jajek 2 sztuki
śmietanka 250 ml, słodkiej kremówki
parmezan starty 1/3 szklanki
Pieprz czarny grubo mielony Prymat do smaku
prosciutto 5 plastrów
parmezan starty do podania
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta carbonara

Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonego wrzątku. Odcedzić, przełożyć z powrotem do garnka i postawić na małym ogniu. Dodać żółtka, śmietanę i parmezan. Doprawić solą i pieprzem. Mieszać 2 minuty, aż sos zgęstnieje i pokryje makaron. Podawać z kawałkami prosciutto. Posypać dodatkowym parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak