POWIDŁA ŚLIWKOWE !

POWIDŁA ŚLIWKOWE !

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki węgierki

    3 KG
  • cukier

    1 KG
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ŚLIWKI MYJEMY I DRELUJEMY. WKŁADAMY DO GARNKA. PODLEWAMY WODĄ OKOŁO SZKLANKI I GOTUJEMY OKOŁO 4 GODZINY AŻ DOBRZE SIĘ ROZGOTUJĄ. DO JUŻ ROZGOTOWANYCH ŚLIWEK DODAJEMY CUKIER I PONOWNIE GOTUJEMY TYLE AŻ CUKIER SIĘ DOBRZE ROZPUŚCI MIESZAJĄC CO JAKIŚ CZAS. GORĄCE POWIDŁA WKŁADAMY DO SŁOIKÓW I ZAKRĘCAMY. ODSTAWIAMY W CIEPŁE MIEJSCE A JAK PRZESTYGNĄ ZANOSIMY DO SPIŻARKI LUB PIWNICY. POWIDŁA SĄ BARDZO SMACZNE NA ŚNIADANIE.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kamyk

22.05.2013 21:10
do naleśników super

kasiek

19.11.2012 22:54
ale kolorek :)

Dorota37

27.08.2012 13:46
dobre

Kuchareczka2

04.08.2012 11:58
bardzo lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat