Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

POWIDŁA ŚLIWKOWE !

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki węgierki 3 KG
cukier 1 KG

Przepis i sposób przygotowania na: POWIDŁA ŚLIWKOWE !

ŚLIWKI MYJEMY I DRELUJEMY. WKŁADAMY DO GARNKA. PODLEWAMY WODĄ OKOŁO SZKLANKI I GOTUJEMY OKOŁO 4 GODZINY AŻ DOBRZE SIĘ ROZGOTUJĄ. DO JUŻ ROZGOTOWANYCH ŚLIWEK DODAJEMY CUKIER I PONOWNIE GOTUJEMY TYLE AŻ CUKIER SIĘ DOBRZE ROZPUŚCI MIESZAJĄC CO JAKIŚ CZAS. GORĄCE POWIDŁA WKŁADAMY DO SŁOIKÓW I ZAKRĘCAMY. ODSTAWIAMY W CIEPŁE MIEJSCE A JAK PRZESTYGNĄ ZANOSIMY DO SPIŻARKI LUB PIWNICY. POWIDŁA SĄ BARDZO SMACZNE NA ŚNIADANIE.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 22.05.2013 21:10
do naleśników super
kasiek 19.11.2012 22:54
ale kolorek :)
Dorota37 27.08.2012 13:46
dobre
Kuchareczka2 04.08.2012 11:58
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak