Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z młodej kapusty z mięsem i pieczarrkami.

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 główka
mięso mielone 400 g
pieczarki 250 g
sos pomidorowy
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z młodej kapusty z mięsem i pieczarrkami.

Kroki postępowania

1
Kapustę sparzyć ewentualnie lekko podgotować w osolonej wodzie. Delikatnie ściągnąć liście i wyciąć zgrubienia.
Krok 1 - Gołąbki z młodej kapusty z mięsem i pieczarrkami. foto
2
Mięso mielone mieszany z podsmażonymi pieczarkami i doprawiamy do smaku.
Krok 2 - Gołąbki z młodej kapusty z mięsem i pieczarrkami. foto
3
Zwijamy gołąbki.
Krok 3 - Gołąbki z młodej kapusty z mięsem i pieczarrkami. foto
4
Gołąbki układamy z głębokiej patelni bądź garnku, na dno układamy liście. Całość zalewamy sosem pomidorowym i ewentualnie rosołem. Gotujemy około 30 minut.

Nie mam zdjęcia gotowych gołąbków bo mąż wszystko szybko zjadł :)
Krok 4 - Gołąbki z młodej kapusty z mięsem i pieczarrkami. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 19.11.2013 20:13
Z pieczarkami gołąbków jeszcze nie jadłam.
Angelika6 05.09.2012 19:15
pyszniutkie te Twoje gołąbki
wulkanxd 06.08.2012 09:48
pyszne
IwonaKa 22.07.2012 12:23
goląbki mogłabym jeść chyba codziennie,a jeszcze z młodej kapuchy mmmmm....
Rafał10 18.07.2012 11:14
uwielbiamy gołąbki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak