Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z tuńczykiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 500 g
pomidory krojone z puszki 1 puszka
cebula 1 szt
ząbek czosnku 2 szt
parmezan 150 g
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
oregano 1 łyżeczka.
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
oliwa 100 ml
przecier pomidorowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z tuńczykiem

Zeszklić na oliwię drobno posiekaną cebulę. Dodać zmiażdżony czosnek- podsmażyć. Posolić. Dołożyć tuńczyka( ja dodaje razem z olejem)i przyprawić bazylia oraz oregano. Dusić razem kilka minut a potem dodać przecier i pomidory.
Sos gotować 10-15 minut aby zgęstniał.
Makaron ugotować al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Odcedzone spaghetti polewać sosem, potrzepać parmezanem i dekorować świeżą bazylią . Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 22.08.2012 20:40
rzadko spotykane a szkoda bo bardzo smaczne spaghetti
Aneta2604 02.08.2012 11:27
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak