Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola biała 1 szklanka
kiełbasa zwyczajna 1-2 sztuki
boczek wędzony 15 dag
cebula 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
ziele angielskie 3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Kroki postępowania

1
Fasolę wypłukać i namoczyć na całą noc. Następnego dnia gotować w tej samej wodzie do miękkości.
Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie.
Krok 1 - Fasolka po bretońsku foto
2
Kiełbasę, cebulę i boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju na rumiany kolor.
Jeśli fasola będzie ugotowana na półmiękko dodajemy podsmażoną kiełbasę, boczek i cebulę.
Krok 2 - Fasolka po bretońsku foto
3
Jak już fasola będzie miękka dodajemy koncentrat pomidorowy, sól i pieprz do smaku.
Gotowe, smacznego.
Krok 3 - Fasolka po bretońsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 18.03.2013 21:20
pyszna fasolka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak