Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ananasek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
białko 5 szt
cukier 20 dag
mak sparzony i zmielony 20 dag
kokos 20 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masa
ananas 1 puszka
delicje 2 paczki
galaretka cytrynowa 2 szt
galaretka czerwona 2 szt
żółtko jajek 5 szt
masło 1 kostka
budyń śmietankowy 1 szt
słodkie mleko 1/2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Ananasek

Ciasto:
Białka ubić na sztywno, dodać cukier, mak, kokos, lekko wymieszać i wyłożyć na blaszkę. Piec ok 10-15 min w temp. 180 st. C.
Masa:
2 galaretki cytrynowe rozpuścić w 1 szklance wody. 2 galaretki czerwone rozpuścić wg przepisu na opakowaniu.
W odrobinie mleka roztrzepać żółtka i budyń, resztę mleka zagotować - połączyć i zagotować budyń. Masło utrzeć, dodając przestudzony budyń i tężejącą galaretkę cytrynową. Masę podzielić na 2 części.
Przełożyć ciasto:
Ciasto, na to jedna część masy, ułożyć ananasy, druga część masy i ułożyć delicje, zalać tężejącą galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kala9287 22.02.2013 12:40
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak