Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z makiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Na ciasto:
twaróg 150 g
mleko 5 łyzek
olej 6 łyżek
cukier 1/3 szkl
cukier waniliowy 1 op
mąka 2 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masa makowa
mak 1 1/2 szkl
mleko 2 szkl
cukier 1/3 szkl
masło 2 łyżki
jajko 1 szt
Budyń o smaku waniliowym 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z makiem

Ciasto- Twaróg zmielić, rozmieszać z mlekiem, olejem, cukrem i solą, i cukrem waniliowym, dodać szklankę maki następnie wymieszać, resztę mąki połączyć z proszkiem do pieczenia, dodać do masy twarogowej, zagnieść ciasto, następnie rozwałkować wyłożyć na blachę, lekko podwijając brzegi. Masa Makowa- Sparzony i zmielony mak zagotować ze szklanka mleka, cukrem i masłem, jajko roztrzepać z proszkiem budyniowym i resztą mleka, następnie dodajemy do masy makowej, wymieszać, zagotować, pozostawić do ostudzenia, masę wykładamy na ciasto.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 05.01.2013 15:02
Pyszne
Wafelek2601 03.01.2013 14:43
Bardzo dobre
Wafelek2601 03.01.2013 14:43
Bardzo dobre
Wacław 21.07.2012 09:55
pycha,coś dla mnie !
Motorek 18.07.2012 11:55
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak