Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowy gulasz.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gulaszowe 50 dag
margaryna do smażenia
Przyprawa do żeberek z miodem Prymat
miód 1 łyżeczka
słodka śmietana
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowy gulasz.

Kroki postępowania

1
Mięso podsmażyć na margarynie. Przyprawić całą paczuszką przyprawy do żeberek z miodem.
Krok 1 - Miodowy gulasz. foto
2
Gdy się podpiecze zalać wodą i dodać łyżeczkę miodu. Dusić pod przykryciem do miękkości.
Krok 2 - Miodowy gulasz. foto
3
Śmietanę rozrobić z mąką. Najlepiej jest wlać trochę sosu i dobrze rozrobić by śmietana nam się nie skwasiła.
Krok 3 - Miodowy gulasz. foto
4
Zaciągnąć sos i zagotować.
Krok 4 - Miodowy gulasz. foto
5
Gulasz podawać z ziemniakami, makaronem lub kaszą.
Krok 5 - Miodowy gulasz. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Miki 25.08.2012 20:21
super
kasienka23 21.08.2012 20:20
ekstra
manaika 18.08.2012 12:00
przepyszne
agnieszka137 26.06.2012 23:19
pyszne danie
Paweł10 26.06.2012 17:19
pycha
Sroczka 26.06.2012 12:44
Bardzo smakowicie się zapowiada.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak