Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto na miodzie z budyniem i orzechami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 150 g
mąka 3 szklanki
cukier 1/2 szkla
miód 4 łyżki
jajko 2 sztuki
MASA ORZECHOWA:
orzechy 2 szklanki
margaryna 1/5 kostki
miód 4 łyżki
Masa budyniowa:
mleko 3 szklanki
budyń waniliowy 2 opakowania
cukier 1/2 szklanki
masło 1 kostka
Soda oczyszczona Prymat 1 płaska łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na miodzie z budyniem i orzechami

Kroki postępowania

1
CIASTO składniki na ciasto miksujemy, dzielimy na 2 części. J
Krok 1 - Ciasto na miodzie z budyniem i orzechami foto
2
Orzechy i migdałykarmelizujemy na patelni z dodatkiem margaryny i miodu.
Krok 2 - Ciasto na miodzie z budyniem i orzechami foto
3
Jedną część wyłożyć do formy prostokątnej wyłożonej papierem do pieczenia. Piec kwadrans. Drugą część wykładamy do takiej samej foremki i na górę dajemy uprażone orzechy.
Tutaj zrobiłam ciasto z 1/2 części więc tylko podzieliłam blaszkę na pół.
Krok 3 - Ciasto na miodzie z budyniem i orzechami foto
4
MASA BUDYNIOWA budyń przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu z mniejszą ilością mleka, ostudzić. Masło utrzeć z cukrem, dodawać po łyżce zimnego budyniu i nadal miksować. SKŁADANIE ciasto miodowe, masa budyniowa, ciasto miodowe z orzechami.
Krok 4 - Ciasto na miodzie z budyniem i orzechami foto
5
Przechowywać w lodówce. Smacznego.
Krok 5 - Ciasto na miodzie z budyniem i orzechami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 24.08.2012 07:52
rewelacja;)
eli82 08.07.2012 18:14
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak