Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto na miodzie z budyniem i orzechami
Kroki postępowania
Tutaj zrobiłam ciasto z 1/2 części więc tylko podzieliłam blaszkę na pół.
margaryna | 150 g |
mąka | 3 szklanki |
cukier | 1/2 szkla |
miód | 4 łyżki |
jajko | 2 sztuki |
MASA ORZECHOWA: | |
orzechy | 2 szklanki |
margaryna | 1/5 kostki |
miód | 4 łyżki |
Masa budyniowa: | |
mleko | 3 szklanki |
budyń waniliowy | 2 opakowania |
cukier | 1/2 szklanki |
masło | 1 kostka |
Soda oczyszczona Prymat | 1 płaska łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: