Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka do ciasta

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kg
cukier wanilinowy 1 opakowanie
cukier 2 łyżki
cynamon Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka do ciasta

Jabłka myjemy, obieramy ze skórki i nasion. Przygotowane jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach. Z utartych jabłek usuwamy nadmiar soku. Do przygotowanych jabłek dajemy cukier, cynamon i cukier waniliowy. Wszystko dokładnie mieszamy, aby cukier się rozpuścił. Tak przygotowane jabłka są smaczne dając do środka ciasta kruchego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 26.01.2014 18:23
super jabłuszka
barbara11561 06.08.2013 12:52
takie też robie
Iwusia 21.07.2013 22:06
też takie lubię
MagdaXXX 04.07.2013 21:15
mniam mniaam
IlonaAlbertos 15.06.2013 23:41
Do szarlotki w sam raz :)
mirosława4 03.05.2013 19:38
dobre też do naleśników :)
Katarzyna59 24.04.2013 12:33
bardzo fajny przepis
smakoszek 29.03.2013 18:11
uwielbiam takie do szarlotki
Dorota37 07.01.2013 16:05
lubię jabłka jako dodatek do ciasta
Natalia/tubisiek 16.11.2012 18:11
robię tak samo ;)
berys18 06.11.2012 12:15
pyszne jabłka
Dorota59 18.08.2012 15:35
takie robimy
IKrakowianka 18.08.2012 08:17
Pyszne
Łukasz15 16.08.2012 08:46
super
romanrafal
romanrafal 07.08.2012 16:12
podoba mi się
Wafelek2601 22.07.2012 10:22
robię podobnie
kate.500 17.07.2012 23:31
pycha
RenataZ-et 08.07.2012 20:42
lubię
olkaaa 08.07.2012 11:29
też takie robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak