Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik brzoskwiniowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
margaryna 1 szt
żółtko jajek 5 szt
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
jajko 1 szt
budyń śmietankowy 1 szt.
cukier puder 1/2 szklanki
masło 1/2 szt
twaróg 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: sernik brzoskwiniowy

Makę margaryne cukier żółtka i proszek do pieczenia zgniatamy i łączymy w jednolitą masę.3/4 ciasta rozwałkować i położyć na blachę reszte wlozyć do lodowki. Ser twarogowy jajko budyń cukier puder i masło wszystko miksujemy razem. Ser wykładamy na ciasto na masę serową i układamy brzoskwinie. Z białek ubijamy pianę i dodajemy cukier i ubijamy na koniec. Na ulożone brzokwinie wykładamy pianę a na gore zetrzec ciasto z lodówki. Piec na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

borys 09.07.2010 20:41
Mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak