Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z młodej kapusty

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1 średnia
koperek 1 pęczek
olej 4 łyżka
sól
pieprz
ocet winny
kapusta 1/2 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z młodej kapusty

Kapustę obieramy z wierzchnich liści i drobno kroimy. Lekko solimy, dokładnie mieszamy, ugniatamy i odstawiamy na godzinkę, aby nieco zmiękła. Dodajemy obraną i startą na tarce o grubych oczkach marchewkę oraz opłukany i drobno posiekany koper (bez łodyżek). Wlewamy olej rzepakowy. Doprawiamy do smaku octem winnym, solą i pieprzem oraz ewentualnie odrobiną cukru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 03.07.2012 12:43
też juz taką robiłam w tym roku :) jest pyszna! :)
pacpaw 26.06.2012 20:36
najsmaczniejsza z surówek
halina17 26.06.2012 12:00
zdrowa sałatka
anja3107 26.06.2012 11:29
smaczna
matriasik 26.06.2012 11:28
Bardzo ładnie się prezentuje
daria2911 26.06.2012 11:18
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak