Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pascha

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 2 l
śmietana kwaśna 25 dag
masło 25 dag
żółtko jajek 6 szt
cukier puder 1 szkl
cukier waniliowy 3 szt
bakalie 1 op
kakao 4 łyżki
Biszkopty 2 op
zapach waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Pascha

Mleko wymieszać ze śmietaną, żółtkami cukrem waniliowym następnie zagotować, powstały twarożek odcedzić i ostudzić. Utrzeć masło z cukrem i twarogiem , dodać zapach i bakalie. Do części paschy dodać kakao, wkładamy do tortownicy, na włożone wcześniej biszkopty, z wierzchu położyć drugą część paschy, zalać polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 11.01.2013 12:14
Pycha
Motorek 29.12.2012 11:02
fajna
Wafelek2601 20.12.2012 10:23
Super
matriasik 26.06.2012 11:30
Fajna ta pascha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak