Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

budyniowy pierścień

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń czekoladowy 1
budyń malinowy 1
budyń kokosowy 1
mleko 5 szklanek
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 dag
maliny świeże

Przepis i sposób przygotowania na: budyniowy pierścień

Budynie ugotuj w mniejszej ilości mleka niż w przepisie , czyli do każdego zamiast 500 ml mleka daj 400 ml . Żelatynę namocz w 1\2 szklanki zimnej wody i pozostaw aż napęcznieje następnie podgrzej ją w kąpieli wodnej , podziel na 3 części i każdą wymieszaj z gorącym budyniem . Odstaw do zastygnięcia .Lekko tężejące łyżką wykładaj kolorami do formy w kształcie pierścienia i odstaw do lodówki do całkowitego stężenia . Zanurz na moment w ciepłej wodzie , przykryj talerzykiem i odwróć do góry dnem . Na koniec możemy udekorować malinami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 10.08.2012 15:07
na pewno smaczny
Puszcza 09.08.2012 10:31
budyniowa wariacja
bgs1984 01.07.2012 21:33
mniam
marzenciak1985 01.07.2012 21:25
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak