Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort mrożony z owocami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 15 dag
cukier 25 dag
jajko 3
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Krem:
kremówka 2 szklanki
śmietan fix 1 op
cukier puder 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Tort mrożony z owocami

Jajka ucieramy mikserem ze szczyptą soli , dodając cukier i do tej masy dosyp mąkę wymieszaną z proszkiem i delikatnie już wymieszaj , ciasto wyłóż do natłuszczonej tortownicy i zapiekaj pół godziny w 180 st potem ostudż przekrój na pół . KREM : śmietanę utrzyj ze śmietan fiksem i cukrem pudrem . Kremem śmietankowym przełóż krążki biszkoptu , złącz je posmaruj wierzch i boki tortu. Umyte i dokładnie odsączone owoce ułóż na wierzchu . Wstaw tort do zamrażalnika na kilka godzin a zamrożony wyjmij godzinę przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 06.01.2014 13:40
saczniutkie:)
Bernadeta 21.11.2013 10:47
pyszny tort
Zoso 28.07.2012 22:19
smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak