Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety rybne w sosie pomidorowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 60 dag
jajko 1 szt
cebula 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
bulion 1 litr
czosnek 1 ząbek
masło 1 łyżka
przecier pomidorowy słoiczek
makaron 40 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
zielenina

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety rybne w sosie pomidorowym

Kroki postępowania

1
Rybę miksujemy w blenderze. Dodajemy do niej jajko, drobno posiekaną cebulkę i bułkę tartą. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą do ryb. MIeszamy starannie, tak , by masa stała się jednolita.
Krok 1 - Pulpety rybne w sosie pomidorowym foto
2
Z masy tej formujemy kulki wielkości orzecha właoskiego (łatwiej się to robi, gdy ręce mamy wilgotne). Wrzucamy kulki do gorącego, ale nie wrzącego bulionu i gotujemy je około 15 minut.Wyjmujemy je z bulionu. Gotujemy makaron w osolonej wodzie. Odcedzamy. Na maśle podsmażamy drugą posiekaną cebulkę i czosnek. Dolewamy do tego szklankę bulionu, który pozostał po gotowaniu pulpetów oraz koncentrat. Gotujemy sos 5 minut, mieszając. Doprawiamy solą pieprzem i cukrem.
Krok 2 - Pulpety rybne w sosie pomidorowym foto
3
Makaron wykładamy na talerz, polewamy go sosem pomidorowym, na to kładziemy pulpeciki. Dekorujemy zieleniną.
Krok 3 - Pulpety rybne w sosie pomidorowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andrzej10 26.07.2012 07:59
smaczne
Justyna28 26.06.2012 10:35
to coś dla mnie:)
suzana 26.06.2012 10:13
świetnie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak