Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos czosnkowy od podstaw- wersja II

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej roślinny 1 szklanka
jajko 1 sztuka
musztarda 1 łyżka
ocet 1 łyżka
pieprz czarny
cukier 1/2 łyżeczki
czosnek 2 ząbki
mleko 1 szklanka
Papryka ostra mielona Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos czosnkowy od podstaw- wersja II

Wszystkie składniki ( oprócz mleka i czosnku) zmiksować do uzyskania jednolitek konsystencji( dobrze jesli będą miały tę samą temperaturę). Na końcu dodac tyle mleka, ile potrzeba do uzyskania pożądanej konsystenji. Dodać starty czosnek. Wszystko wymieszać jesli trzeba jeszcze raz doprawić.
Najlepiej zrobić go conajmniej godzinę przed podaniem i schłodzić w lodówce.
Polecam do wdlin, jajek, saatek itp.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandraa 23.09.2012 09:01
smaczny
bgs1984 19.07.2012 23:15
mniam
marzenciak1985 19.07.2012 23:08
mniam
Justyna Jussstiii 26.06.2012 08:12
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak