Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokieciki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierczarki 500 gram
cebula 3 sztuki
sól 1 szczypta
jaja 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat
pieprz 1 szczypta
olej do smażenia
mleko 1 szklanka
woda gazowana 1 szklanka
mąka pszenna 1 szklanka
cukier do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smkau

Przepis i sposób przygotowania na: Krokieciki

Na początku składniki na ciasto naleśnikowe (szklanka mąki, woda,szklanka mleka,szklanka wody,szczypta soli i cukru) mieszamy za pomocą trzepaczki lub blendera. Konsystencję masy naleśnikowej regulujemy dosypując dodatkową mąkę lub dolewając mleko i wodę. Dobrze rozgrzewamy patelnię i dodajemy oleju do smazenia. Smażymy z obu stron cienkie naleśniki.
Gdy naleśniki są zrobione zajmujemy się farszem. Cebulę szklimy na oleju na patelni.Następnie dodajemy pokrojone drobno pieczarki, dodajemy do smaku przyprawy do smaku (papryka, sól i pieprz).
Doprawione pieczarki smażymy, mieszając od czasu do czasu,aż odparują.
Naleśniki wykładamy przgotowanym farszem z pieczarek i cebuli. Zawijamy z naleśników krokiety, które obtaczamy w jajku i bułce tartej! Smażymy krokiety z obu stron na złoty kolor!smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 26.06.2012 11:41
Przepyszne.
Justyna23
Justyna23 25.06.2012 23:07
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak