Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczki zapiekane z pieczarkami i serem żółtym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
pieczarki 1/2 kg
ser żółty 10 dag
cebula 1 sztuka
sól
pieprz
masło
śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczki zapiekane z pieczarkami i serem żółtym

Ziemniaki gotujemy w w łupinach, obieramy, przekrawamy na pół i delikatnie wydrążamy środki.
Przygotowujemy farsz: pieczarki i cebulę drobno kroimy. Podduszamy na maśle, doprawiamy do smaku. Całość mieszamy ze śmietaną. Powstałym farszem nadziewamy ziemniaczki, wierzch posypujemy startym na tarce serem żółtym. Zapiekamy 30 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara/zuza22_85 05.09.2012 20:47
smaczne
Magdalena/Madija 03.07.2012 09:01
smaczne
Justyna23
Justyna23 25.06.2012 23:08
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak