Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki miodowo-musztardowe z sezamem i orzeszkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 1 1/2 szklanki
jajko
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku
margaryna 50 g
śmietana 2 łyżki
sos
musztarda 2 łyżki
miód płynny 2 łyżki
ponadto :
orzeszki ziemne 1/3 szklanki
sezam 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki miodowo-musztardowe z sezamem i orzeszkami

Z podanych składników zagniatamy ciasto, odrywamy po kawałku i rolujemy na kształt paluszka o długości około 10 cm. Na każdym robimy palcem trzy delikatne wgłębienia, w których osadzi się sos. Musztardę (ja użyłam musztardy w stylu amerykańskim) łączymy z miodem i powstałym sosem smarujemy (pędzelkiem) obficie paluszki. Orzeszki rozdrabniamy w blenderze. Paluszki posypujemy po połowie sezamem i orzeszkami. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (lub silikonową podkładkę) i pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 25.06.2012 23:55
fajne
msmariusz 25.06.2012 23:45
tak super
anja3107 25.06.2012 22:04
wyglądają ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak