Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

keks biszkoptowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
cukier 4 łyżki
mąka pszenna 6 łyżek
mąka ziemniaczana 3/4 łyżki
rodzynki 10 dag
figi 10 dag
migdały 5 dag
orzechy włoskie 10 dag
skórka z pomarańczy 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: keks biszkoptowy

Mąkę przesiać, migdały sparzyć wrzącą wodą,pozostawić na 10 minut, następnie obrać ze skórek i posiekać z orzechami.Figi drobno posiekać, skórkę z pomarańczy pokroić na drobne kawałki i podsmażyć w cukrze.
Wszystkie bakalie wymieszać i posypać mąką.Jajka wlać do miski, dodać cukier i ubić na pulchną masę.Nadal mieszając dodawać po łyżce mąki,sypiąc ją po ścianach miski.Ubite cisto połączyć z bakaliami. Tak przygotowane ciasto wylać do dwóch podłożnych foremek posmarowanych masłem i bułką tartą lub wyłożonych pergaminem. Piec na lekko złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 140-160 stponi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 25.06.2012 22:49
robiłam ten przepis, dawno !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak