Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto jagodowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka krupczatka 400 g
jaja 6 szt
margaryna kostka
cukier puder 3/4 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
śmietana 1/2 szkl
jagody 3 szkl
cukier waniliowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto jagodowe

Żółtka oddzielić od białek. Utrzeć margarynę z cukrem i dodawać kolejno żółtka, następnie dodać śmietanę i mąkę z proszkiem do pieczenia. Białka ubić i delikatnie połączyć z ciastem. Ciasto podzielić na dwie części. Na pierwszą cześć rozłożyć jagody, przykryć drugą częścią.
Piec w rozgrzanym piekarniku ok. 50min w 180C.


Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 07.07.2012 07:08
bardzo atrakcyjnie się prezentuje
elaa 05.07.2012 09:29
bajeczne ciacho
anemon 26.06.2012 09:46
W tym roku jeszcze nie jadłam jagód, a Twoje ciasto prezentuje się smakowicie.
iziona 26.06.2012 08:03
Piękne i pyszne ciasto
magdalea 25.06.2012 23:49
pysznie wyglada
1j1o1l1a1 25.06.2012 23:04
fajne:) zapewne smakowite:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak