Przepis i sposób przygotowania na: Krem z dyni z pieczarkami
Na patelnię wlewam oliwę z oliwek i smażę plastry boczku, następnie dodaję pokrojoną cebulę i razem smażę, aż boczek i cebula będą rumiane. Zawartość patelni przekładam do garnka z dynią, wlewam pozostały bulion. Dodaję starty imbir, czosnek przeciśnięty przez praskę i doprowadzam do wrzenia. Następnie zmniejszam ogień i jeszcze przez chwilę gotuję.
Zdejmuję garnek z ognia, wyjmuję plastry boczku, odkładam je na bok, bo nie będą mi już potrzebne. Zupę doprawiam solą, czerwonym pieprzem, ostrą papryką. Zupę miksuję blenderem na gładki krem.
Na suchej i rozgrzanej patelni smażę pokrojone na cienkie plasterki pieczarki. Zupę podaję z plasterkami smażonych pieczarek i posypaną świeżą kolendrą i czerwonym pieprzem.