Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z truskawkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

truskawki 10 dag
jajko 4 sztuki
masło 3 łyżki
mięta świeża lub suszona 1|2 łyżeczki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z truskawkami

Truskawki umyć, osuszyć. Połowę truskawek posiekać drobno. Drugą połowę truskawek pokroić na ćwiartki. Świeżą miętę posiekać drobniutko. Rozgrzać masło na patelni. Dodać posiekane truskawki, smażyć 2-3 minuty. Jajka wbić do miseczki, roztrzepać widelcem. Wlać jajka na rozgrzane masło, dodać drobniutko posiekaną miętę. Smażyć mieszając do uzyskania wg własnego uznania konsystencji. Doprawić do smaku solą oraz białym pieprzem. Rozłożyć na dwa talerzyki. Na wierzch położyć pokrojone na ćwiartki truskawki. Sezon truskawkowy trwa, pyszna jajecznica, warto spróbować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 06.11.2014 14:52
Chyba nie moje smaki :)
aisza1 30.09.2013 10:38
przyznam szczerze, że z truskawkami jeszcze nie jadłam
agnieszka137 25.06.2012 23:16
oj ja też takiej nie jadłam jeszcze nigdy
bgs1984 25.06.2012 22:14
mniam
marzenciak1985 25.06.2012 21:59
mniam
ewka1978 25.06.2012 20:57
takiego połączenia jeszcze nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak