Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotleciki z kalarepy z serem pleśniowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kalarepka młoda 2 sztuki
marchewka 1 sztuka
pietruszka zielona 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
jajko 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
camembert 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: kotleciki z kalarepy z serem pleśniowym

Wykonanie;
kalarepę i marchewkę zetrzeć na tarce , pietruszkę drobno posiekać, wszystko razem wymieszać z jajkiem dodać bułkę tartą i przyprawy uformować kotleciki wkładając do środka ser pleśniowy, dokładnie zakleić obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 28.06.2012 09:22
ooo masakra ! To JEST PYSZNE!!! ZROBIĘ TE KOTLECIKI KONIECZNIE! Wszystko co uwielbiam :)
staropolanka5 25.06.2012 23:57
pewnie pyszne
foczka-ks 25.06.2012 23:52
pysznie wygląda
elka4621 25.06.2012 21:11
polecam
EWI 25.06.2012 20:49
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak