Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśnikowe sakiewki z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
mleko 1 szklanka
woda 1 szklanka
jajko 2 sztuki
sól do smaku
olej 3 łyzki
pieczarki 500 gram
cebula 1 sztuka
pieprz do smaku
szczypiorek0 20 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśnikowe sakiewki z pieczarkami

Mleko, wodę , jajka, mąkę olej i szczyptę soli miksujemy, smażymy złote naleśniki. Pieczarki myjemy, kroimy w kostkę , cebule obieramy i również kroimy w kostkę. Podsmażamy cebule z pieczarkami. Na każdym naleśniku układamy trochę farszu. Formujemy sakiewkę i związujemy szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Reda 03.09.2012 08:55
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak